Temple Grandin

Posted: August 29, 2010 in filme psihologice

In filmul cu acelasi nume din 2010, autista high functionning Temple Grandin vede cand e adolescenta la o ferma un dispozitiv de fier ce imobilizeaza vacile pentru a putea fi insamantate, deci sex. Mai incolo, ea are o criza de furie, anxietate si se poate linisti numai dupa ce se baga in dispozitiv si e fixata exact ca si vaca. Merge la liceu, la internat si isi contruieste singura un dispozitiv similar, pe care il foloseste ca sa se elibereze de stres prea mare. Nevoia de a fi fixata, de a i se da limite, de a fi posedata, zic eu. Ea apartine in sfarsit la ceva (daca nu poate apartine cuiva, pt ca e rejectata social din cauza ciudateniilor).
Mi se pare ca e clara simbolistica sexuala. Autista high functionning are dorinte sexuale, dar e incapabila sa le faca fatza, din cauza ca niciodata nu stie ce vor baietii de la ea, stie ca nu face fatza jocului seductiei, un limbaj extraterestru pentru ea.
De aceea se orienteaza spre simulacrul de monta pentru vaci, in care substituie simbolic partenerul uman, pt a scapa de stresor (tensiune sexuala). Episodul e biografic, real.
Pana azi Temple Grandin neaga ca ar fi avut dorinte sexuale. Ea spune ca nu a avut deloc, ca nu a fost interesata. Dar tot ea spune:”pentru ca nu as fi facut fatza jocurilor de seductie sociale premergatoare”. Eu cred ca a negat si a refulat foarte puternic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s